Taxer in het kort


Taxer is gestart vanuit de visie dat het doelgroepenvervoer veel meer lokaal georganiseerd zou moeten worden en dat gebruikers daarbij ook meer gebruik zouden moeten kunnen maken van alternatieve vervoersdiensten. Het doelgroepenvervoer kenmerkt zich immers door korte reisafstanden en het voor reizigers vrijwel volledig ontbreken van enige afstemming van te gebruiken vervoersaanbod op persoonlijke reisbehoeften.

Betaalbaar, lokaal georganiseerd vervoer

Het blijkt op dit moment echter vrijwel onmogelijk te realiseren, zolang gemeenten en instellingen maar zelf vervoerssystemen blijven aanbieden. Gemeenten zijn in dit kader immers aanbestedingsplichtig, hetgeen bijna per definitie leidt tot inflexibiliteit,  inefficiëntie en ineffectiviteit. Met de Taxer-Mobiliteitsabonnementen behoort dat tot het verleden en ontstaan er lokaal georganiseerde mobiliteitsoplossingen, betrouwbaar, tegen betaalbare prijzen, uitgevoerd door lokale partijen die van nature een echte band hebben met de lokale samenleving!

Zonder aanbesteding door gemeente

beter.png

Tijd dus om al die verschillende vervoersdiensten en -oplossingen eens slim met elkaar te verbinden! Niet door grote mega-contracten, maar door een slimme oplossing: het Taxer-Mobiliteitsabonnement. Daarmee ontstaat zowel voor de reiziger, als de opdrachtgever (gemeente/instelling) en de lokale dienstverleners (taxibedrijf) een win-win-win-situatie.

Partners

Naast een klein team eigen medewerkers, werkt Taxer samen met enkele belangrijke strategische partners, die veelal marktleiders zijn in hun specifieke expertises (bijvoorbeeld ICT-oplossingen taxivervoer, productie passen). Daarnaast zien wij natuurlijk ook alle aangesloten mobiliteitsdienstverleners als partners!